Selecteer een pagina

Het feest begon om 11.00u, maar daarvoor was het al druk in het Bulderbos. Het podium, stoelen en tafels werden neergezet. Mensen van Theaterstraat waren hard aan het werk om het geluid te regelen. De dames van “Rampenplan” wisten heel ervaren de catering klaar te zetten, ondanks het feit dat hun busje even vast zat in de modder. Met vereende krachten werd alles klaar gemaakt en ondertussen genoten we al van de drumgroep. Dit was een djembégroep onder leiding van Moussé Dramé die enthousiast zorgde dat mensen hoorden waar ze naartoe moesten komen.

Het werd ook steeds mooier weer en in een goede sfeer kon vanaf 11.00u genoten worden van koffie, thee, taart en lekkere broodjes en soep én niet te vergeten boeiende toespraken over vliegtuigoverlast en de strijd daartegen de afgelopen jaren. Rozemarijn Warning liet de sprekers aan het woord. Wijnand Duyvendak, Leon Andegeest en Donald Pols. Nicole Bakker noodde uit tot nadenken met een quiz over vooral CO2 uitstoot. Hoe lang moet je geen vlees eten om een vliegreisje naar Bali te compenseren?  Vliegtuigje in de lucht of omlaag.

Ook de jeugd liet van zich horen. Jeppe Bijker en Martine Doppen gaan naar de volgende klimaattop, maar hoe kom je daar zonder teveel uit te stoten? Met een zeilboot.. Eva Ballieux vertelde over alle misleidingen rond Schiphol. Schiphollen is niet voor niets een werkwoord geworden.

Als afsluiting zong Morrend Volk en er was Bulderbosbier.

Marjolein Dijkstra