Selecteer een pagina

Het was een fijne werkdag op 2 oktober en Jeroen heeft er weer een verslag van gemaakt.

Verslag Bulderbos 2 oktober 2021

 

Hoor! Horen jullie de vogels zo luid zingen? Nee, het is geen voorjaar, het is herfst. En toch … Wij weten waarom. Mary was gisteren jarig. Ze is 90 (of toch 91?) geworden. Van harte! Helaas kan ze er niet bij zijn vanwege de viering, maar de felicitaties zijn er niet minder om.

 

Omdat de Coronaregels vrijwel helemaal zijn losgelaten zijn er geen aparte instructie meer.

 

Ad en Gerda komen ons nog gedagzeggen. Het is verheugend om te zien dat ze nog steeds aan ons en het bos denken.

 

Anneke van Lijnschoten komt met haar zoon opgepotte stekjes klimop brengen. Het ziet er zeer verzorgd uit. Ze hebben al wortels en kunnen zo gepoot worden. Reuze bedankt Anneke. Zij was hier vorig jaar voor een cursus voor IVN natuurgids. Inmiddels heeft ze die afgerond met goed gevolg!

 

De werkzaamheden bestaan vandaag vooral uit het opruimen van maaisel en het afzetten van struiken op het vlinderveld. Leo en Marjolein hanteren de zeis. Helaas zijn Ernst en Martine verhinderd dus de vleugelnoot krijgt uitstel van executie. Inmiddels zijn we het er over eens dat we het rooien van de vleugelnoot en de kronkelwilg niet zelf kunnen. We benaderen eerst Rombout voor een offerte, de zoon van Henk.

O ja, de scheef gewaaide appelboom bij het picknickveld ruimen we nu op. De vorig jaar geplante fruitbomen zijn een goede compensatie. De omgewaaide boom oogt niet fraai en neemt veel ruimte in. Het was het proberen waard.

 

Trouwe Carthy staat me bij met het afzetten van te veel haagbeuk aan de zuidkant.

 

Echt, ik onthoud maar niet wie er nou precies waren, maar geloof me. Iedereen die heeft meegewerkt waarderen wij enorm en het is altijd gezellig. Vergeef me het ten onrechte niet noemen of juist wel noemen van een naam.

 

Bij het nalopen van het gereedschap missen we voor het eerst iets: een snoeischaar. Leo en ik hebben het bos wel drie keer helemaal nagelopen. Tevergeefs. Erg vervelend, ik ga met meteen aan Paul melden. Misschien vinden we hem van de winter als het bos kaal is? Wie weet.

 

De volgende keer is zeker een keer in de winter als we de twee genoemde bomen gaan kappen en de takken gaan verwerken tot takkenrillen. De oproep volgt te zijner tijd.

 

Tot zover iedereen bedankt en tot ziens!

 

Jeroen Warmerdam